wiki de l'assignatura

dijous, 7 d’octubre del 2010

ELS NOSTRES POBLES (BIAR I BENEIXAMA) A PRINCIPIS DEL SEGLE XIX

Entre 1826 i 1829, Sebastián Miñano, escriptor, geògraf, historiador i polític espanyol, va publicar el "Diccionario geográfico-estadístico de España y Portugal". Una obra d'onze toms que ens dóna molta informació sobre la població, les activitats econòmiques i els trets geogràfics més importants dels pobles i ciutats de la Península Ibèrica.

En les següents imatges pots consultar les entrades corresponents a Biar i a Beneixama, que havia obtés la independència administrativa de Biar en 1795 i incloïa el Campet i Canyada, en aquest diccionari.

BIAR


BENEIXAMA


Les imatges pertanyen a la Biblioteca Virtual de Andalucía

1 comentari:

  1. De Sebastián Miñano he estat estudiant i llegint parts dels seus "Lamentos políticos de un pobrecito holgazán que estaba acostumbrado a vivir a costa de lo ajeno" (sé que les obres no es posen entre cometes, però no hi havia altra opció)i tenia un agudíssim ingeni.
    Ara estic immers aquest segle també, analitzant les escoles públiques de Biar de mitjans del XIX, a través d'informes extrets de l'Arxiu Universitari.
    És interessant com ha canviat l'educació. Abans impartint classes d'agricultura i brodat (no al mateix sexe, evident), i utilitzant catecismes com a manuals, i ara fent servir Blocs a través de la xarxa.
    M'agrada saber que continues escrivint als blocs.

    Miquel Martínez

    ResponElimina